Yarısı çocuk: İsrail'in Gazze saldırılarında ölenlerin sayısı 5000'i aştı

Yarısı çocuk: İsrail'in Gazze saldırılarında ölenlerin sayısı 5000'i aştı

Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin en az yüzde 40'ını çocuklar oluşturuyor.

Gazzeli sağlık yetkililerin göre Hamas öncülüğündeki Filistinli grupların 7 Ekim saldırılarının ardından İsrail'in Gazze'ye başlattığı hiçbir hedef gözetmeyen ve aralıksız devam eden bombardımanlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 5.100'e çıktı.

Gazze Sağlık Bakanlığı, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun 24 saat içinde 300'den fazla yeni hava saldırısı düzenlediğini 400'den fazla kişinin bu saldırılarda öldüğünü belirtti.

Açıklamada devam eden İsrail saldırılarında ölenlerin sayısının yüzde 40'ı çocuk olmak üzere 5.087'ye yükseldiği kaydedildi.

Kuşatma altında olan ve büyük ölçüde su, gıda ve diğer temel malzemelerden mahrum kalan Gazze Şeridi'nde binlerce bina yıkıldı ve bir milyondan fazla insan yerinden edildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'yi yöneten Hamas'ı "silecekleri" sözünü vermesinin ardından bombardıman gece boyunca hız kesmeden devam etti.

İsrail ordusu Pazartesi günü yaptığı açıklamada son 24 saat içinde "Gazze Şeridi'nde 320'den fazla hedefi" vurduğunu açıkladı.

Gazze'deki hükümet medya ofisi gece boyunca yapılan saldırılarda birkaç saat içinde 60'tan fazla kişinin öldüğünü, bunlardan 17'sinin Gazze'nin kuzeyindeki bir evi hedef alan tek bir saldırıda öldüğünü ve Pazartesi sabahı yapılan yeni saldırılarda da en az 10 kişinin öldüğünü söyledi.

İsrail bombardımanı devam ediyor

İsrail, kuşatma altındaki bölgenin kuzeyinde yaşayan 1.1 milyon kişiye beklenen kara saldırısı öncesinde "güneye gitmelerini" söylemesine rağmen Gazze'nin güneyini bombalamaya devam ediyor.

İsrail ordusunun kara saldırısı başlatmak amacıyla Gazze sınırına askeri birlikleri yığdığı da biliniyor.

Öte yandan İsrail ordu güçlerinin iki gündür Han Yunus kenti doğusundan Gazze Şeridi'ne sızma girişimleri bölgedeki Filistinli gruplarca engelleniyor.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum