Yemen: BAE İsrailli turistleri Sokotra Adası'na taşıyor

Yemen: BAE İsrailli turistleri Sokotra Adası'na taşıyor

Birleşik Arap Emirlikler'inin bir süre önce ele geçirdiği Yemen açıklarındaki Sokotra Adası'na İsrailli turistleri taşıdığı bildirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Yemenin güney açıklarındaki Sokotra Adası'na İsrailli turistleri taşıyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre BAE, bir süre önce Güney Yemenli ayrılıkçılarla birlikte kontrol altına aldığı Sokotra Adası'nda faaliyetlerini artırıyor.

Bölgeye askeri yetkililer gönderen ve Sokotra Adası'nı Yemen'de kullanılmak üzere bir ileri karakol haline getiren Birleşik Arap Emirlikleri, aynı zamanda Sokotra'daki diğer ekonomik imkanları da kullanıyor.

Bu kapsamda BAE'nin kısa bir süre önce normalleşme anlaşması imzaladığı İsrail'in vatandaşı olan birçok turisti Sokotra Adası'na taşıdığı ifade ediliyor.

Sokotra Adası 2016 yılından itibaren BAE'nin radarına girmiş, 2018 ve 2019 yıllarında yaşanan çatışmaların ardından ada 2020 yılında tamamen Birleşik Arap Emirlikleri'nin kontrolü altına girmişti.

2020 yılında BAE ile İsrail, ABD öncülüğünde normalleşme adımlarını sıklaştırmıştı.

15 Eylül 2020 tarihinde BAE ile İsrail arasındaki normalleşme anlaşması Beyaz Saray'da resmen imzalanmıştı.

Bu anlaşmanın ardından iki ülke arasındaki ilişkiler hızlı bir ilerleme kaydetmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.