Yemen barış görüşmelerinin ikinci turu Ürdün'de başladı

Yemen barış görüşmelerinin ikinci turu Ürdün'de başladı

Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths’in Yardımcısı Muin Şureym başkanlığında, Husiler ile hükümet temsilcilerinin, esir ve tutuklu takası anlaşmasına ilişkin maddelerini ele alacağı toplantı Ürdün’ün başkenti Amman’da başladı.

Yemen hükümet heyetinin başkanı Hadi Haig, dün, Muin Şureym’in ile yaptığı görüşmenin ‘verimli’ geçtiğini dile getirerek, anlaşmanın yeniden düzenlenmesi hakkındaki görüşlerini kendisine ifade ettiklerini söyledi.

SPA ise, BM temsilcilerinin,  Uluslararası Kızıl Haç Komitesi (ICRC) temsilcilerinin de katılımıyla, Yemen hükümeti ve Husi heyetleriyle bugün Amman’da esir ve tutuklu takası anlaşması konusunda ayrı ayrı görüşeceğini bildirdi.

SPA, Yemen’in Ürdün Büyükelçiliği’nde Basın Ataşesi olarak görev yapan Mahmud Şahra’nın ifadelerine dayandırarak verdiği haberinde, BM temsilcilerinin, Yemen hükümetinin hazırladığı esir ve tutuklu listelerini Husilere verdiğini, Husilerin de kendi listelerini Yemen hükümetine verilmek üzere BM temsilcilerine teslim ettiğini aktarıldı.

BM himayesinde İsveç'in Stockholm kentinde 6-13 Aralık 2018'de gerçekleştirilen müzakerelerde, esir değişimi, Hudeyde Limanı ve Taiz'le ilgili anlaşma imzalamıştı.

Anlaşmaya göre, 18 Aralık'ta Hudeyde’de ateşkes yürürlüğe girmiş ve Hollandalı General Patrick Cammaert başkanlığındaki BM heyeti, ateşkesi gözlemlemek üzere Kızıldeniz kıyısında stratejik öneme sahip şehre gitmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.