Yemen 'gıda yardımı' istiyor

Yemen 'gıda yardımı' istiyor

Yemen Dışişleri Bakanı Halid el-Yemani, bağışçı ülkelerden gıda sorununa çözüm bulmak için çabalarını artırmalarını istedi.

Yemen resmi haber ajansına göre, New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu Görüşmeleri sonrası düzenlenen "Yemen'de yetersiz beslenmeye çözüm" başlığı ile düzenlenen etkinliğe katılan Yemen Dışişleri Bakanı Halid el-Yemani, bağışçı ülkeler ve kuruluşlardan ülkedeki kötü beslenme sorununa çözüm bulmak için çabalarını artırmalarını istedi.

Yemen hükümetinin ülkenin her köşesindeki Yemen vatandaşlarından sorumlu olduğunu ifade eden Yemani, hükümet olarak ülkedeki tüm noktalara yardım ulaşmasını kolaylaştırmaya çalıştıklarını ifade etti.

BM'ye göre iç savaşın devam ettiği Yemen'de ülke nüfusunun yüzde 75'i yani 22 milyondan fazla insan yardıma ve korumaya ihtiyaç duyuyor.

Sağlık başta olmak üzere pek çok alanda insani kriz yaşanan ülkede, temiz suya ulaşımın olmaması, yetersiz beslenme, ilaç ve tıbbi malzemelerdeki eksiklikler gibi nedenlerle kolera başta olmak üzere salgın hastalıklar her geçen gün daha da artıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.