Yemen hükümetinden Erdoğan'ın açıklamalarına kınama

Yemen hükümetinden Erdoğan'ın açıklamalarına kınama

Yemen hükümeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arap Koalisyonu operasyonları hakkındaki ifadelerini kınadı.

Yemen hükümeti ­Cuma günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran destekli Husilere karşı hükümeti destekleyen Arap Koalisyonu operasyonları hakkındaki ifadelerini kınayarak, "kışkırtıcı" olarak nitelendirdi.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, Yemen hükümeti tarafından yapılan açıklamada, “Erdoğan açıklamasında, Türkiye ile Yemen lideri Abdurabbu Mansur Hadi’nin talebi üzerine gelen, İran destekli Husilerin darbesini sona erdirmek için, Yemen'deki Arap Koalisyonu'nun operasyonları arasında haksız ve yanlış bir karşılaştırma yaptı” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadeleri kınanırken, Suriye toprak bütünlüğünün, egemenliğinin ve bağımsızlığının her zaman yanında oldukları vurgulandı.

Geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, Barış Pınarı Harekatı'nı kınayan Suudi Arabistan'a sert tepki gösteren Erdoğan "Harekata yönelik eleştirileri asla kabul etmiyoruz. Suudi Arabistan aynaya baksın. Yemen'i bu hale kimler getirdi? Siz asıl önce bunun hesabını verin. Yemen'i yerle yeksan ettiniz. Bizim Suriye'nin birliği için attığımız adımda siz bize laf edemezsiniz" şeklinde konuşmuştu.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.