Yemen iç savaşında 2.7 milyon kişi yerinden oldu

Yemen iç savaşında 2.7 milyon kişi yerinden oldu

Yemen'de devam eden iç savaş sebebiyle 2.7 milyon Yemenli başka ülke içinde bölgelere göç etmek zorunda kaldı

Yemen'de devam eden iç savaş sebebiyle 2.7 milyon Yemenli başka ülke içinde bölgelere göç etmek zorunda kaldı

Yemen hükümeti, iç savaşın başladığı 2015 yılından bu yana ülkede 2.7 milyon Yemenlinin yerinden olduğunu doğruladı. 

Yemen Göçmen Kampları Yönetim Kurulu Başkanı Necib El Saadi yaptığı açıklamada, Yemen'deki iç savaş sebebiyle ülke içinde göç etmek zorunda kalmış olanların sayısını 2 milyon 442 bin olduğunu ifade etti. El Saadi açıklamasında, 300 binden fazla kişinin de başka ülkelere göç ettiğini kaydetti.

Yemen Haber Ajansı'nın El Saadi'den aktardığına göre, Yemenlilerin ülke dışında göç ettikleri ülkeler: Suudi Arabistan, Mısır, Cibuti, Türkiye, Malezya, Sudan, Somali ve Ürdün.

Yemen'de iç savaşın başladığı 2015 yılından bu yana yaşamını yitirenlerin sayısının 10 bine yaklaştı ifade ediliyor. Ayrıca ülkede18 milyon kişi yeterli oranda gıdaya ulaşamıyor ve toplamda yaklaşık 3.3 milyon kişi hastalıklar ile mücadele ediyor. Üllkede her 450 kişiye ise sadece 1 sağlık görevlisi düşüyor.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.