Yemen: Maribliler İran destekli Husilerin ilerleyişinden kaçıyor

Yemen: Maribliler İran destekli Husilerin ilerleyişinden kaçıyor

Yemen'de Maribliler ve çevre bölgelerindeki köylerdeki halkın Husilerin bombardımanları ve katliama girişmeleri korkusuyla bu bölgeyi boşalttığı bildiriliyor.

Yemen'deki savaşın en önemli cephelerinden biri olarak görülen Marib şehri ve çevresinde halkın bölgenin İran destekli Husilerin eline geçeceği endişesiyle yoğun bir şekilde göç edip bölgeyi boşalttığı aktarılıyor.

Günden güne kuşatma altına alınan ve yeni bir strateji izlenmemesi durumunda Husilerin kontrolüne geçmesi beklenen Marib kentinde halkın hem Husilerin bombardımanları nedeniyle yaşanan can kayıplarından, hem de Husilerin katliam yapmasından korkuyla bölgeyi boşalttığı belirtiliyor.

Yurtlarından ayrılmayı hiç istemediklerini belirten Maribliler ve çevre köylerdeki halk, burada hiçbir güvenliklerinin kalmadığını, bu nedenle çok üzülerek yurtlarını boşaltmak zorunda kaldıklarını belirtiyorlar. 

Fakat Mariblilerin göçünün bir altyapısının da bulunmadığına dikkat çekiliyor. Yemen'in komşu ülkeleri olan Suudi Arabistan ve Umman, Yemenli mültecileri kabul etmediği gibi Yemen içindeki mültecilerin de ihtiyaçlarının karşılanmadığı ve açlığa terk edildikleri belirtiliyor.

Marib ve çevre bölgeleri halkının bölgeyi boşaltmasının Husilerin bu bölgeyi ele geçirmesini kolaylaştıracağı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.