Yemen'de 5 yabancı patlayıcı uzmanı öldü

Yemen'de 5 yabancı patlayıcı uzmanı öldü

Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi bünyesinde Yemen’de hizmet yürüten Mayın Temizleme Projesi Masam, Marib merkezinde meydana gelen patlamada 5 yabancı uzmanın hayatını kaybettiği duyuruldu.

Merkez tarafından yapılan açıklamada, ölenler arasında ikisinin Güney Afrika’dan diğerlerinin ise Kosova, Hırvatistan ve Bosna Hersek’ten olduğu aktarılırken, yaralanan bir İngiliz uzmanın tedavi altında olduğu ifade edildi.

Yemen Bakanlar Kurulu, İran destekli darbeci Husi milisler tarafından Marib’e yerleştirilen mayınlar nedeniyle Masam projesinde çalışan 5 uzmanın hayatını kaybetmesinden duydukları üzüntüyü dile getirdi. Hayatını kaybeden uzmanların, bölgede bulunan mayınları temizlemek için yürütülen bir operasyon esnasında öldüğü ifade edilen Bakanlar Kurulu açıklamasında, ölenlerin ailelerine başsağlığı dilendi.

Yemen’deki mayınları toplayarak etkisiz hale getirmeye çalışan Masam’a bağlı uzmanlar, mayınları ve patlamamış mühimmatı uzak bir noktaya götürmek amacıyla araçlara yüklüyor. Bu esnada meydana gelen patlamada 5 yabancı mayın uzmanı hayatını kaybederken bir uzman da yaralandı.

Söz konusu olayda, Masam Proje Müdür Yardımcısı Güney Afrikalı Johannes Den Haan (49), Kalite Memuru Kosovalı Agim Huti (43), Patlayıcı Çıkarma Uzmanı Bosnalı Damier Baradzic (50), Patlayıcı Çıkarma Uzmanı Hırvat Goran Vickyk (39) ve Patlayıcı Çıkarma Uzmanı Güney Afrikalı Peter Shchoman (44) hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.