Yemen'de ateşkes görüşmeleri ne aşamada?

Yemen'de ateşkes görüşmeleri ne aşamada?

Yemen'de İran destekli Husiler ve Suudi Arabistan destekli hükümet güçleri arasında ateşkes görüşmelerinin sürdüğü bildiriliyor.

Yemen'de savaşan taraflar arasında ateşkese dair görüşmeler devam ediyor.

New Arab'ın aktardığı habere göre taraflar, 2023 sonuna kadar bir ateşkes anlaşmasına varılması konusunda umutlu.

Husilerle hükümet güçleri arasında devam eden ateşkes 2022 yılının Ekim ayında çökmüş, taraflar yeniden çatışmaya başlamıştı.

Yemen Liderlik Konseyi ile Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı arasında gerçekleştirilen son görüşmeler, ateşkesin yeniden başlayacağı söylentilerini de beraberinde getirdi.

Bu kapsamda Sana Havalimanı'ndan yapılan uçuşlara yönelik kısıtlamaların gevşetilmesi, petrol ihracatının devam etmesi, Taiz başta olmak üzere çeşitli şehirlerdeki kuşatmaların sona erdirilmesi planlanıyor.

Ancak henüz taraflar arasında bir mutabakat yakın görünmüyor. Husiler ve Aden merkezli hükümetin çeşitli talepleri henüz kabul görmediği gibi, Suudi Arabistan ve İran'ın taleplerinin de olası bir anlaşmayı geciktireceği düşünülüyor.

Yemen'de İran destekli Husilerin başkent Sana'yı ele geçirmesiyle şiddetlenen savaş, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonunun ülkeye müdahil olmasıyla birlikte farklı bir boyut kazanmıştı.

Devam eden savaşta her iki taraf da sivillerin ağır kayıplar verdiği saldırılar düzenlemekle suçlanıyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.