Yemen'de değişen bir şey yok: Suudi uçakları sivilleri vurdu

Yemen'de değişen bir şey yok: Suudi uçakları sivilleri vurdu

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonunun ülkenin kuzeyinde düzenlediği hava saldırısında siviller hedef alındı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonunun ülkenin kuzeyinde düzenlediği hava saldırısında siviller hedef alındı.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Suudi Arabistan'ın öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçaklarının Yemen'in kuzeyindeki Saada ilinde düzenlediği hava saldırısında 3 sivil yaşamını yitirdi 4 sivil de yaralandı.

Soğuk hava deposu hedef alındı

Kaynakların aktardığı bilgiye göre, Arap koalisyonuna ait savaş uçakları İran destekli Husilerin kontrolünde bulunan Saada ilinin Mecz bölgesinde bulunan bir soğuk hava deposunu hedef aldı. Nar ihracatının yapıldığı soğuk hava deposunda büyük maddi hasar meydana geldiği bildiriliyor.

1'i Suriyeli 3 sivil öldü 

Soğuk hava depolarının bulunduğu ticari bölgeye düzenlenen hava saldırısında 1'u Suriyeli olmak üzere 3 sivil yaşamını yitirdi 4 sivil de yaralandı. Yaralı sivillerin arasında durumu ağır olanların bulunduğu aktarılan diğer bilgiler arasında.

Saldırının düzenlendiği bölgeden görüntüler:



En az 5144 sivil yaşamını yitirdi

Birleşmiş Milletler (BM) yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre Yemen'de çatışmaların başladığı 2015 yılı Mart ayından bu yana en az 5144 sivil yaşamını yitirdi.

Büyük bir krizin yaşandığı ülkede İran destekli Husiler ve Suudi Arabistan destekli Yemen hükümeti arasındaki çatışmalar sebebiyle birçok bölgeye insani yardımların ulaştırılmasında sıkıntılar yaşanıyor.

İç savaşın yanında ülkede baş gösteren kolera salgını sebebiyle de binlerce kişi yaşamını yitirmiş durumda. Ülkedeki çatışma ortamının devam etmesi sebebiyle gerekli tıbbi imkanlar sağlanamadığından kolera salgını Yemen'in tamamına yakın bir kısmında nedişe verici boyutlara ulaşmış durumda.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.