Yemen'de esir takası devam ediyor

Yemen'de esir takası devam ediyor

Yemen hükümeti ile Husiler arasındaki esir takası kapsamında çok sayıda tutuklu karşılıklı olarak serbest bırakıldı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon destekli Yemen hükümeti ile İran tarafından desteklenen Husiler arasındaki esir takası sürecinde ikinci aşamanın başladığı açıklandı.

Koalisyon güçlerinden 16'sı Suudi, 3'ü Sudanlı dahil olmak üzere 19 esirin Suudi Arabistan'a ulaştırıldığı, diğer taraftan 250 Husi esiri taşıyan uçakların da Yemen'in başkenti Sana'ya gönderildiği belirtildi.

Yemen hükümeti, esir takasının ilk aşamasında her iki taraftan 320 tutuklunun serbest bırakıldığını açıklamıştı.

Ülkede taraflar yaklaşık olarak 900 esirin serbest bırakılması konusunda anlaşmaya varmıştı. Esir takasının üçüncü aşamasının yakın zamanda gerçekleşmesi bekleniyor.

Öte yandan İran destekli Husiler ile Suudi Arabistan destekli Yemen yönetimi arasında devam eden ateşkes görüşmelerinde mesafe kat edildiği belirtiliyor.

Yemen'de İran destekli Husilerin başkent Sana'yı ele geçirmesiyle şiddetlenen savaş, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonunun ülkeye müdahil olmasıyla birlikte farklı bir boyut kazanmıştı.

infografik-yemen.jpg

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.