Yemen'de her 10 dakikada bir çocuk ölüyor

Yemen'de her 10 dakikada bir çocuk ölüyor

Birleşmiş Milletler, insani krizin devam ettiği Yemen'de her 10 dakikada bir çocuğun yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM), insani krizin devam ettiği Yemen'de her 10 dakikada bir çocuğun yaşamını yitirdiğini bildirdi.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Yemen'de 20.1 milyon insan tıbbi yardıma ihtiyaç duyduğu ifade edildi.

Açıklamada ülkedeki sağlık merkezlerinin sadece yüzde 51'inin tamamen çalışır vaziyette olduğu, 333 ilçeden 67'sinde hiçbir doktor bulunmadığı vurgulandı.

Ülkedeki durumun tahammül edilemez seviyeye ulaştığı ifade edilen açıklamada, Yemen'de her 10 dakikada bir çocuğun önlenebilir hastalıklar sebebiyle yaşamını yitirdiği dile getirildi.

Yemen'de yaklaşık 10 yıldır Suudi Arabistan ile İran arasında devam eden vekalet savaşı, ülkeyi çöküşe sürükledi. Halihazırda savaşın devam ettiği ülkede nüfusun tamamına yakını insani yardıma muhtaç halde yaşama tutunma savaşı veriyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.