Yemen'de Mukalla halkından protesto: BAE işkence ettiği evlatlarımızı bıraksın

Yemen'de Mukalla halkından protesto: BAE işkence ettiği evlatlarımızı bıraksın

Yemen halkı ülkede Birleşik Arap Emirlikleri'nin kurduğu hapishaneleri protesto etti.

Yemen'de halk, Birleşik Arap Emirlikleri tarafından ülkede kurulan gizli hapishanelerin kapatılması ve işkencelere son verilmesi için sokaklara çıktı.

Bir süre önce Arap Yarımadası El Kaidesi tarafından ele geçirilen ve bir müddet grup tarafından yönetilen şehir daha sonra tekrar Abdurrabu Mansur Hadi hükümeti tarafından ele geçirilmişti. Arap Yarımadası El Kaidesi çatışma olmadan bölgeden çekilmiş ve bunun nedeninin şehrin zarar görmemesi isteği olduğunu belirtmişti.

Bölgede Birleşik Arap Emirlikleri tarafından kontrol edilen çok sayıda hapishanenin olduğu ve bu hapishanede El Kaide mensupları olduğu iddia edilen kişilere işkence edildiği ifade ediliyordu.

 


Kadın ve çocuklardan oluşan göstericiler bu hapishanelerde tutulan akrabalrının ve çocuklarının serbest bırakılmasını talep etti. Söz konusu hapishanelerde ABD ve BAE güçlerinin El Kaide mensuplarına ve El Kaide mensubu olduğu iddia edilen sivillere işkence edildiği ifade ediliyordu.



Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.