"Yemen'de savaş nedeniyle ölü sayısı 1.3 milyona çıkabilir"

"Yemen'de savaş nedeniyle ölü sayısı 1.3 milyona çıkabilir"

BM Yemen raporunda savaşın doğrudan ve dolaylı etkileriyle ölen sayısının sene sonunda 377 bine, savaşın sürmesi durumunda 1,3 milyona çıkacağını belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen'de 2014'ten bu yana devam eden savaşın doğrudan ve dolaylı sebeplerinden ötürü hayatını kaybedenlerin sayısının bu sene sonu itibariyle 377 bine ulaşacağını açıkladı.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Salı günü Yemen'de savaş nedeniyle yaşanan insani krize dair yayınladığı raporunda Yemen'deki savaşın durdurulması çağrısında bulundu.

"Ölü sayısı 1.3 milyona çıkabilir"

Raporda 30 milyon nüfuslu ülkede savaşın sürmesi durumunda savaşın doğrudan ve dolaylı etkileri nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 2021 sonunda 377 bine, 2030'da ise 1,3 milyona çıkacağı belirtildi.

Raporda savaşın doğrudan etkilerinden kastın öldürme, dolaylı etkilerinden kastın ise savaşın yol açtığı kıtlık ve hastalıklardan ölüm olduğu bildirildi. Rapora göre dolaylı etkiler nedeniyle hayatını kaybedenlerin %70'i 5 yaşın altındaki çocuklardan oluşuyor. 2014'ten bu yana Yemen'de çocuk ölümlerinin çok yükselmiş olduğu bildiriliyor.

Yemen'de yoksulluk oranının %90'dan fazla olduğu, açlık seviyesinde aşırı yoksulluk oranının ise %50'yi aştığı bildiriliyor. Savaşın sürmesi durumunda tüm bu rakamların daha da olumsuzlaşacağı vurgulanıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.