Yemen'de son durum (Eylül 2021)

Yemen'de son durum (Eylül 2021)

Yemen'de 2021 Eylül ayı itibarıyla son durum ve kontrol alanları haritası.

Yemen'de İran destekli Husiler, bu yılın Şubat ayından itibaren Suudi Arabistan destekli Mansur Hadi hükümeti güçlerinin kontrolündeki bölgelere yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Saldırılar özellikle ülkenin orta kesimindeki Marib ilinde yoğunlaşırken Husiler, kent merkezine yaklaşmış durumda.

Eylül ayında Husilere bağlı güçler, Marib ve Şebva illerinde yeniden kapsamlı saldırılara başlarken, birçok önemli bölgeyi de kontrol altına almıştı.

Böylece Marib kent merkezine yönelik kuşatma da sıklaşmış oldu. Marib'in güney ve kuzeyine giden yollar şu anda tamamen Husilerce kontrol altına alınmış durumda.

Ülkenin güney kesiminde birçok bölgeyi kontrol altında tutan Birleşik Arap Emirlikleri destekli Güney Geçiş Konseyi ise, ellerindeki bölgeleri korumak üzere seferberlik ilan etmiş halde.

El Kaide ve IŞİD ise etki alanlarına kısıtlı olarak varlık göstermeyi sürdürüyor.

Husilerin ilerleyerek Marib ve Şebva'da kontrollerini güçlendirmesi halinde, Yemen'in orta ve kuzey kesimlerinin büyük ölçüde Husilerin eline geçeceği düşünülüyor.

Yemen'de son durum:

yemeneylulkck.jpg

(Yüksek çözünürlük için haritaya tıklayın.)

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.