Yemen'de yaşanan şiddetli çatışmalarda en az 45 kişi öldü

Yemen'de yaşanan şiddetli çatışmalarda en az 45 kişi öldü

Yemen'in Sana ve Dali kentlerinde meşru yönetime bağlı ordu ile Husiler arasında yaşanan çatışmalarda Husilerden 45 kişinin öldüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husiler Dali kentine bağlı Kutube ilçesinde hükümet güçlerine ait bir mevziye saldırı düzenledi.

Saldırının ardından çıkan şiddetli çatışmalarda Husilerden 25 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı belirtildi.

Öte yandan ordu güçlerinin, Sana'nın Erheb ilçesine bağlı Heran bölgesinde ilerleme kaydettiği ve Husilerin elindeki, doğu kesimindeki Nehem ilçesi ile Cevf kentini birbirine bağlayan yola bakan mevzileri kontrol altında aldığı aktarıldı.

Yaşanan şiddetli çatışmalarda 3'ü üst düzey 20 Husi savaşçısının öldürüldüğü, bölgedeki Husilerin arkalarında ceset ve cephaneleri bırakarak kaçtığı kaydedildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, Husiler ile Yemen hükümetine bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor. İran tarafından desteklenen Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.