Yemen'de yüksek tansiyon: Husilere karşı ayaklanma çağrısı yapıldı

Yemen'de yüksek tansiyon: Husilere karşı ayaklanma çağrısı yapıldı

''Devletiniz için, birliğiniz için direnin''

Yemen Devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, bugün yaptığı açıklamada, Yemen halkına Husilere karşı harekete geçmeleri ve milislerin olmadığı bir yönetimi seçmeleri çağrısında bulundu.

Şark el Evsat'ın aktardığına göre Salih, “Milisler, Yemen topraklarında tamamen temizlenmelidir. Her bölgedeki ve her taşradaki Yemen vatandaşlarına, Eylül Devrimi’ni yaşatan ve 3 yıldır Yemen’nin birliğine kast eden Husi unsurlarına karşı, ülkeyi savunan adamı destekleme çağrısı yapıyorum. Devletiniz için, birliğiniz için direnin” dedi.

Salih, Husilerin, Sana’daki 'sivilleri teröre maruz bıraktığını, saldırgan eylemler başlattığını ve vatandaşlara karşı provokatif eylemlerini sürdürdüklerini' ifade etti.

Husilerin ağır silahlarla camilere saldırdığını ifade eden Ali Abdullah Salih, çocukları savaşa soktuklarını ve Halk Genel Kongre Partisi’ne bariz bir saldırıda bulunduklarını belirtti.

Salih, silahlı kuvvetlere Husi milislerin emir altına alınması gerektiğini söyledi. Ayrıca çevre ülkelerle yeni bir sayfa açılması çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.