Yemen’deki yoksulların geçim kaynağı: Kaktüs meyvesi

Yemen’deki yoksulların geçim kaynağı: Kaktüs meyvesi

Yemen’de kaktüs meyvesi savaş sebebiyle ekonomik olarak zor bir süreçten geçen yüzlerce kişiye geçim kaynağı oldu.

Yemen’de kaktüs meyvesi savaş sebebiyle ekonomik olarak zor bir süreçten geçen yüzlerce kişiye geçim kaynağı oldu.

Yemen’de savaş beşinci yılına girerken ülkedeki yoksulluk ve buna bağlı olarak açlığın boyutu da her geçen gün artıyor. Kuşatma altındaki Taiz kentinde ise halk yaşadıkları bu zorlu süreci hafifletmek amacıyla farklı yolları deneyerek ekmek paralarını kazanmaya başlıyor. Ülkede oldukça yayığın olarak yetişen kaktüs meyvesi ise yoksulluğun kol gezdiği ülkede bir geçim kaynağı oluyor.

Yeni Yemen'in haberine göre, Fas’tan sonra Arap ülkeleri arasında 60 bin ton ile ikinci kaktüs meyvesi üreten ülke olan Yemen’de bu oranın birkaç yıl içinde 100 bin tona ulaştırılması hedefleniyor.

Yemen’de yaygın bir şekilde bulunan kaktüs meyvesi toplaması ve soymasının zorluğuna rağmen halk arasında oldukça sevilerek tüketiliyor. Halk arasında oldukça rağbet gören kaktüs meyvesi ise yaşam savaşı veren birçok Yemenli için ekmeğini çıkaracağı bir iş haline geldi.

Kimi bölgelerde ekimi de yapılan kaktüs meyvesinin hasat mevsiminin gelmesi ile birlikte 12 bin kişi söz konusu meyveyi satarak geçimini sağlıyor.

y11.jpgArşiv

Muhammed Sadık isimli bir vatandaş Yeni Yemen muhabirine yaptığı açıklamada üç yıldan beri kaktüs meyvesi sattığını belirterek, ülkede kamu kurumlarındaki işlerin kapanmasının ardından ailesinin geçimini sağlamak için böyle bir işe girdiğini söyledi.

Sadık, günlük yaklaşık 2 bin Yemen riyali (3 dolar)kazandığını belirterek, “Ülkede fiyatların yükseldiği bir ortamda kazandığım az olsa bile ailemin geçimini sağlamak için bir şekilde katkı sağlıyor.” dedi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.