Yemenli balıkçılar buldukları balina kusmuğu ile zengin oldu

Yemenli balıkçılar buldukları balina kusmuğu ile zengin oldu

Yemen'de bir grup balıkçı, yakaladıkları balinanın karnından çıkan amberi satmaları sonrasında hayatlarını değiştirecek miktarda para kazandı.

Yemen'de bir grup balıkçı, yakaladıkları balinanın karnından çıkan amberi satmaları sonrasında hayatlarını değiştirecek miktarda para kazandı.

Ülkenin güneyindeki Aden yakınlarında bulunan El Haysa köyündeki bir grup balıkçı, Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde açıklarında Şubat ayında avlanmaya çıktı.

Büyük bir ispermeçet balinası cesedine rastlayan balıkçılar, cesedi yakalayarak kıyıya çekti.

"Dünyada bulunan en büyük ikinci parça"

Balinanın karnından 127 kilogram halinde tek parçalık amber çıkartıldı.

Bu miktar, dünyada bulunan en büyük ikinci tek parça amber niteliğinde. Daha önce 1953 yılında Antarktika'da bir balinanın karnından 420 kilogramlık amber çıkarılmıştı.

Amber, balinaların sindirim sisteminde bulunan bir madde. Çoğunlukla mürekkep balıklarını yiyen ispermeçet balinaları, bu balıkların sindirilemeyen kısımlarını vücutlarından ağız ya da anüs yoluyla atıyor. Bu atık, özellikle parfüm sanayisinde kullanılan amber maddesini oluşturuyor.

Balinanın bulunmasında, Hudeyde'deki çatışmalardan kaçarak bölgeye gelen balıkçıların önemli rol oynadığı ifade edildi. Middle East Eye'ın haberine göre karnından amber çıkan ispermeçet balinaları konusunda uzman olan Hudeydeli balıkçılar, bu balinanın yakalanmasını sağladı.

Çıkartılan 127 kilogramlık amber, 1.3 milyar Yemen riyaline satıldı. Bu miktar yaklaşık 1.5 milyon dolara denk geliyor.

Balıkçılar, söz konusu parayı köydeki tüm balıkçılar ve tüm köylülere paylaştırdı. Bölge kaynakları, köyün olaydan büyük mutluluk duyduğunu ve köydeki yoksulların da hayat şartlarında iyileşme yaşandığı ifade etti.

Uzun süredir savaşın pençesinde olan Yemen'de söz konusu olay, yoksul durumdaki halkın yüzünde bir gülümsemeye sebebiyet verdi.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.