Yeni Delhi'de hava kirliliği nedeniyle eğitime ara verildi

Yeni Delhi'de hava kirliliği nedeniyle eğitime ara verildi

30 milyonluk nüfusuyla Hindistan'ın en kalabalık şehri olan Yeni Delhi'de hava kirliliğinin "görülmemiş" ve "öldürücü" boyutlara ulaşması nedeniyle okullar tatil edildi, çalışma kısıtlandı.

Hindistan'ın 30 milyonluk nüfusuyla en büyük şehri sayılan ve ülkenin başkenti olan Yeni Delhi'yi de kapsayan Delhi metropolitan alanında hava kirliliğinin "görülmemiş" ve "öldürücü" boyutlara ulaşması nedeniyle okullar bir hafta tatil edilirken kamu ve hatta özel kuruluşların çalışma saatlerine kısıtlamalar getirildi.

Dünyanın en büyük şehirlerinden sayılan Delhi, metropolitan alanında hava kirliliğinin bu derece artmasında rüzgarların kesilmesinin etkili olduğu, bir hafta daha rüzgar kesintisinin devam etmesinin beklendiği belirtiliyor.

Fakat Delhi'de bu seviyelere varmasa da kronikleşen hava kirliliği sorununun asıl nedeninin nüfus birikimine dayanan hava kirliliğine dayandığı belirtiliyor.

Dünyanın en kirli havasına sahip bölgelerinden

Sıcak iklim yapısı nedeniyle Delhi'de bu mevsimde ısınmak için yakıt yakılmıyor. Ama şehirdeki araç ve fabrika bolluğunun hava kirliliğini üst seviyelere çıkarmaya yettiği ifade ediliyor.

Kronikleşen hava kirliliği sorunu nedeniyle Delhi metropolitan alanının dünyanın en kirli havaya sahip bölgelerinin başlarında geldiği bildiriliyor.

Aldığı göç nedeniyle nüfusu artmaya devam eden Delhi'nin hava kirliliği sorununun büyüyerek devam etmesi ön görülüyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.