Yeni Şafak yazarı: 18-25 yaş kuşağının yüzde 70’i ülkeyi terk etmek istiyor

Yeni Şafak yazarı: 18-25 yaş kuşağının yüzde 70’i ülkeyi terk etmek istiyor

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, yeni yazısında Türkiye'deki 18-25 yaş kuşağının geleceğe dair beklentilerine değindi.

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Türkiye’de 18-25 yaş aralığındaki gençlerin yüzde 70’inin ülkeyi terk etmek istediğini yazdı.

"Ürpertici bir manzara var karşımızda!" diyen Kaplan, "Burada gençleri değil, ülkeyi bu hâle getiren iki asırlık çarpık ve çağdışı zihniyeti sorguluyorum" dedi.

Kaplan’ın "Geliyorum diyen felâket: Çocuklarımızı kaybediyoruz!" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Türkiye’deki 18-25 yaş kuşağının yüzde 70’i ülkeyi terk etmek istiyor. Bu oran, zeki çocuklarda yüzde 95‘ten fazla bir rakam olarak çıkıyor karşımıza! Ürpertici bir manzara var karşımızda! Sizce de ürpertici değil mi, bu manzara? Nedir bu, peki? Bu ülkenin intiharıdır! Oysa ülkesini seven insan, en zor şartlarda bile ülkesini terk etmez, ülkenin o zorluklardan çıkması için mücadele eder.

(Burada, ülkesinden asla nefret etmeyen, aksine her an ülkesi burnunda tüten, ekmek parası için gurbet ellere giden gurbetçilerimizin durumunun çok farklı olduğunu söylememe bile gerek yok!)

Burada gençleri değil, ülkeyi bu hâle getiren iki asırlık çarpık ve çağdışı zihniyeti sorguluyorum.

Ülkeye tepeden köksüz, sığ bir kimlik dayatan, Kendini de, Batı’yı da tanımayan, umutsuz ve ufuksuz kuşaklar yetiştiren, mankurtlaştırıcı eğitim, kültür, medya rejimini sorguluyorum.

Peki, bütün bu savrulmanın, çözülmenin sebepleri neler acaba?

Kanımca, bunun hem dış hem de iç iki temel varoluşsal ve kültürel sebebi var. Önce dış sebebi gözden geçirmek isterim, kısaca."

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.