Yeni sistemin ilk MGK'sı toplandı

Yeni sistemin ilk MGK'sı toplandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yeni sistemin ilk Milli Güvenlik Kurulu toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ilgili bakanlar ile kuvvet komutanları katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 15.35'te başladı.

MGK yeni sistemde ilk kez toplandı

Milli Güvenlik Kurulu yeni yapısıyla ilk kez toplanıyor. Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile kuvvet komutanları katıldı.

Daha önce Başbakanlık Müsteşarı olarak toplantıya katılan Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Yardımcısı sıfatıyla MGK'da bulunacak. Hulusi Akar da daha önce Genelkurmay Başkanı olarak katıldığı toplantıda Milli Savunma Bakanı olarak yer aldı. MGK'da Orgeneral Yaşar Güler Genelkurmay Başkanı, Orgeneral Ümit Dündar ise Kara Kuvvetleri Komutanı olarak yer alıyor. Orgeneral Dündar ayrıca ilk kez MGK toplantısına katıldı.

Gündemi Cumhurbaşkanı belirleyecek

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yapısı yeniden düzenlenen Milli Güvenlik Kurulu yeni dönemde iki ayda bir toplanacak.

MGK üyeleri, gerektiğinde doğrudan Cumhurbaşkanı'nın çağrısıyla da bir araya gelebilecek. Kurulun gündemi Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek. Kurula Cumhurbaşkanı'nın katılmadığı zamanlarda Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlık edecek. Kurul toplantılarına üyeler dışında, gündemin özelliğine göre ilgili bakan ve kişiler de çağrılarak bilgi ve görüş alınabilecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.