Yeni Zelanda'daki cami saldırısını öven bir Ekşi Sözlük yazarı daha tutuklandı

Yeni Zelanda'daki cami saldırısını öven bir Ekşi Sözlük yazarı daha tutuklandı

Yeni Zelanda'da iki farklı camiye düzenlenen ve 50 kişinin öldürüldüğü saldırıları övdüğü iddiasıyla Denizli'de gözaltına alınan bir Ekşi Sözlük yazarının tutuklandığı bildirildi.

Yeni Zelanda'da iki farklı camiye düzenlenen ve 50 kişinin öldürüldüğü saldırıları övdüğü iddiasıyla Denizli'de gözaltına alınan bir Ekşi Sözlük yazarının sevk edildiği mahkemece tutuklandığı bildirildi.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki 2 camiye, geçtiğimiz hafta cuma namazı sırasında düzenlenen ve 50 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı övdüğü iddiasıyla "no ceiling" rumuzunu kullanan Ekşi Sözlük yazarı hakkında inceleme başlattı.

Şahsın E.A. (24) olduğunu belirleyen ekipler, ardından bir eve düzenledikleri operasyonda E.A.'yı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Antalya'da, Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen terör saldırısını övdüğü iddiasıyla gözaltına alınan bir Ekşi Sözlük yazarı da Alanya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.