Yeni Zelanda'daki cami saldırısını öven Ekşi Sözlük yazarı ile ilgili inceleme başlatıldı

Yeni Zelanda'daki cami saldırısını öven Ekşi Sözlük yazarı ile ilgili inceleme başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın; Yeni Zelanda’da 49 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı öven Ekşi Sözlük yazarı hakkında inceleme başlattığı bildirildi.

Yeni Zelanda'da camiye yönelik düzenlenen ve 49 kişinin hayatını kaybettiği cami saldırısına ilişkin olarak dün Ekşi Sözlük'te "Yeni Zelanda'da camiye saldırı" başlığı açılmıştı.

Ekşi Sözlük yazarı bir kullanıcı, bu başlığın altında "Videoyu izlerken keşke Türkiye'ye gelip bu cuma günü camileri temizlese diye iç geçirdim" mesajını paylaştı.

Mesajın tepki çekmesi üzerine Ekşi Sözlük yönetimi bahsi geçen kullanıcının hesabını kapattı ve konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Sabah'tan Kenan Kıran'ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın; Yeni Zelanda'nın Güney Adası'ndaki Christchurch'ün Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi ve Linwood'daki camiye cuma namazı esnasında gerçekleştirilen ve 49 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı öven Ekşi Sözlük yazarı hakkında inceleme başlattığı bildirildi.

Ekşi Sözlük yazarının paylaştığı mesaj:

yz.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.