Yeni Zelanda'nın dönüş izni vermediği hamile gazeteciye Afganistan kucak açtı

Yeni Zelanda'nın dönüş izni vermediği hamile gazeteciye Afganistan kucak açtı

Yeni Zelandalı gazeteci Charlotte Bellis, karantina kuralları nedeniyle ülkesine dönemiyor. Bellis, bekar ve hamile olmasına rağmen Taliban'ın kendisine Afganistan'da yaşama izni verdiğini açıkladı.

Yeni Zelanda, sıkı karantina kuralları nedeniyle ülkesine dönemeyen, hamile ve bekar olduğu halde Taliban'ın izniyle Afganistan'da yaşamak zorunda kalan gazeteci Charlotte Bellis'in durumunu konuşuyor.

Bellis'in, ABD askerlerinin çekilmesini takip etmek üzere Afganistan'a gitmesinin ardından hamile olmasına rağmen kendi ülkesine dönüş izni alamaması tepki çekti.

Yeni Zelanda hükümeti, Covid'in ülke içinde yayılmasını engellemek için yurtdışındaki vatandaşlarının en az 10 gün boyunca asker kontrolündeki karantina otellerinde kalmasını zorunlu tutuyor. Ancak otellerde yeterli yer olmadığı için, pandeminin başından bu yana binlerce Yeni Zelandalının sıra beklerken yurt dışında kaldığına dair haberler geliyor. Başbakan Jacinda Ardern'in pandemi yönetimi beğenilse de, karantina oteli uygulamasındaki bu yetersizlik sık sık eleştiriliyor.

Yeni Zelanda'dan karantina oteli haberi bir türlü gelmezken, çift, ikisinin de vizesi olan tek yer olarak Afganistan'a gitmek durumunda kalmış. Bellis makalesinde, Taliban içinden üst düzey kaynaklarının kendisine Afganistan'da kalabileceğini söylediğini, "İnsanlara evli olduğunu söyle. Eğer bir durum yaşanırsa bizi ara, endişelenme" dediklerini de aktardı.

Afganistan'da bulunduğu sırada Yeni Zelanda yetkililerine 59 belge gönderdiğini ama acil durum dönüşü başvurusunun ısrarla reddedildiğini anlatan Bellis, doktorların geçmişte 'çocuk sahibi olamayacağını' söylediğini belirtip hamileliğini de 'mucize' olarak niteledi.

Bellis'in makalesi, Yeni Zelanda'da tepki çekti. Yetkililer başvuruda bazı eksikliklerin olduğunu savunsa da , gazetecinin ülkeye gelişinin yeniden değerlendirilmesi bekleniyor.

Kaynak: Duvar, Mepa News

facebanner.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.