Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katıldı

Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katıldı

Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katıldığı bildirildi.

AK Parti'den bir heyetin Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi'ne gerçekleştirdiği ziyaret olumlu sonuç verdi ve Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katıldığı kamuoyuna açıklandı.

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan 20 Mart tarihinde yaptığı açıklamada milletvekili seçimlerine ittifaka dahil olmadan girme kararı aldıklarını belirtmiş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de kendisinin aday olacağını ifade etmişti.

Fatih Erbakan katıldığı bir televizyon programında Cumhur İttifakı'na neden katılmadıklarını şu sözlerle açıklamıştı:

"Her seferinde prensiplerimizde, Milli Görüş'ün sosyal politikalarda, dış politikalarda kırmızı çizgileri var, insanlar bunun için geldiler, bunlar olmadan ittifakta yer almamız mümkün değildir; hatta biz ittifak içinde o cumhurbaşkanı adayı iktidar olduğunda ne yapacağını belirlemek lazım, mutabık kalmak lazım, kaldı ki Millet İttifakı aylarca oturdu, mutabakat metni olarak ortaya koydular.

Müzakere yapan heyetler tarafından konuşuldu. Binali Bey gelmeden önce heyetler bir araya gelmişti. Belli bir olgunluğa geldikten sonra Binali Bey, kamuoyunda resmi bir davette bulunmak üzere geldiler. Müzakere heyetleri bunu konuşmuştu. Biz kendi amblemimizle ittifak içinde yer almamış, bu maddeler de ittifak protokolü olarak bunlara MHP'nin, AK Parti'nin müdahale edecekleri olabilir dedik kendilerine. 1 ay müzakereleri sürdürdük. İlk başta herhangi sıkıntı olmadığı ifade edilmişti. Pazartesi en son yapılan telefon görüşmesinde bunların imzalamanın uygun olmayacağı belirtildi. Prensiplerde uzlaşma, mutabakat var diyebilecektik. Bunların imzalanması uygun değil dendi."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum