Yeniden Refah Partisi'nden iktidara çağrı: Kürecik'i kapatın

Yeniden Refah Partisi'nden iktidara çağrı: Kürecik'i kapatın

Ticaret Bakanlığı yaptığı bir açıklamayla İsrail'e ihracata kısıtlama getirildiğini duyurmuştu.

Ticaret Bakanlığı'nın İsrail'e ihracat kısıtlaması kararı sonrası Yeniden Refah Partisi'nden bir açıklama geldi. Partinin resmi hesabından yapılan paylaşımda, "Atmış olduğunuz bu adımı bir adım daha ileri taşıyın. Kürecik'i kapatın" ifadelerine yer verildi.

Yeniden Refah Partisi'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan bu durumu defalarca dile getirdi. İnkar ettiniz. Şimdi ise itiraf niteliğinde bir genelge yayınladınız. Atmış olduğunuz bu adımı bir adım daha ileri taşıyın. Kürecik'i kapatın!" denildi.

Ne olmuştu?

Ticaret Bakanlığı yaptığı bir açıklamayla İsrail'e ihracata kısıtlama getirildiğini duyurdu.

Türk Hava Kuvvetleri kargo uçaklarıyla insani yardımların bir bölümünü Gazze'ye bırakmak istiyordu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün yaptığı açıklamada "Bugün talebimizin İsrail tarafından reddedildiğini öğrendik. İsrail'in açlık çeken Gazzelilere havadan yardım ulaştırma girişimimizi engellemesinin hiçbir mazereti olamaz” demiş ve "İsrail'e karşı bir dizi yeni tedbir almaya karar verdik" ifadelerini kullanmıştı.

Kürecik neden önemli?

Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik yerleşimindeki askeri üste bulunan radar sistemleri NATO füze savunma sistemlerinin en önemli unsuru olarak görev yapıyor.

Kürecik radarlarını önemli kılan bir diğer unsur da İran'dan İsrail'e olası füze saldırılarının bu sistemler sayesinden tespit edilebilecek olması.

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.