Yıldırım: Seçimin yenilenmemesi için çok gayret ettik

Yıldırım: Seçimin yenilenmemesi için çok gayret ettik

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Yüksek Seçim Kurulu'nun seçiminin yenilenmesi kararı ile ilgili olarak 'Seçimin yenilenmemesi için çok gayret ettik' dedi.

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “Biz bu seçimin yenilenmemesi için çok gayret ettik” dedi.

FOX TV yayınına katılan Yıldırım, “Bazı oy kaydırmaları ve yanlışları görünce, oyların yeniden sayılmasını istedik. Ancak buna CHP karşı çıktı, bizim talebimiz reddedildi. Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) aynı talebi tekrar ettik, o da reddetti. Dolayısıyla o yol kapandı” ifadelerini kullandı.

"Ben sesimi duyuramıyorum"

Yıldırım, seçimin iptalinin sebebi sorulduğunda “Çünkü çaldılar” yanıtını vermişti. Bu ifadelerini de “Ona mecburdum. Çünkü algı operasyonu yapıldı. Orada bir hukuki tabir değil, farkındayım. Ben bir kere ortada en büyük mağduriyeti yaşayan İstanbullular var, aday olarak ben varım ve ben sesimi duyuramıyorum, kendimi ifade edemiyorum” diye konuştu.

Yıldırım, seçim gecesi henüz tüm sandıklar açılmadan “kazandık” açıklaması yapmasını ise şu sözlerle açıkladı:

"Sandık kurullarında arkadaşlarımız demoralize olup sonuçları iyi takip edemeyeceklerdi. Yüzde 98’den fazlası açılmış bundan sonraki açılanlar sonucu değiştirmeyecek dediler. Bu bilgilere dayanarak [kazandık] açıklamasını yaptım. Bu bir hataysa bu hata benim.”

CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ile ortak bir tartışma programına çıkmaya “her türlü varım” dedi:

"Bize sordular, ‘olabilir’ dedik, o da ‘olabilir’ dedi. Bunun zamanlaması ileride planlanır. Hangi kanalda hangi program olacağı benim açımdan hiç fark etmez. Her türlü, her platformda, her yerde oluruz. Ama tek bir şartım var, sadece İstanbul’u konuşursak. İstanbul dışında konuşamayacağımdan değil, İstanbul adayı isek İstanbul konuşmamız lazım.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.