Yıldırım: Türkiye, teröristlerin Halep'ten çekilmesi için çalışıyor

Yıldırım: Türkiye, teröristlerin Halep'ten çekilmesi için çalışıyor

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım verdiği röportajda, Rusya ile Suriye krizinin çözümü konusunda ortak bir yaklaşıma sahip olduklarını belirtti.

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım Sputnik ve RİA Novosti'ye verdiği röportajda, Rusya ile Suriye krizinin çözümü konusunda ortak bir yaklaşıma sahip olduklarını belirtti.

Moskova ziyaretine devam eden Yıldırım, verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

"Şüphesiz bu aşamada birbirimizi daha önce hiç olmadığı kadar iyi anlıyoruz. Suriye'deki krizi bir çözüm bulunması konusunda ortak bir yaklaşıma sahibiz."

Binali yıldırım, 'teröristlerin' Suriye'nin Halep kentinin doğu kesimlerinden geri çekilmesi için çalışıldığını söyledi.

"Türkiye şu anda bu konu üzerinde çalışıyor. Terörist grupların Halep'ten çekilmesi için en başından beri çabalarımızı sürdürüyoruz. Ülkelerinin kurtuluşu için savaşanlar ile terörist grupların üyelerini birbirinden ayırmak önemli. Ortak amacımızsa terörist gruplarla mücadele etmek. Bu nedenle bu konuda mümkün olan her şeyi yapıyoruz."

Türkiye Başbakanı ayrıc Suriyeli muhalifler ve Rusya arasında arabuluculuk yaptıklarını şu sözlerle ifade etti:

"Elbette bu yönde (Suriyeli muhalifler ve Rusya arasında arabuluculuk yapma konusunda) çalışmalar yapılıyor. Burada krizin aşılması için bir çözüm bulunmasına odaklanmak gerekiyor. Türkiye bunun için çok ciddi katkılar sundu ve Suriye'de dökülen kanın durması için gelecekte de bunu yapmaya devam etmeyi planlıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.