Yılın ilk 9 ayında 1320 işçi hayatını kaybetti

Yılın ilk 9 ayında 1320 işçi hayatını kaybetti

Türkiye'de yılın ilk dokuz ayında en az 1320 işçi hayatını kaybetti.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) son raporuna göre Türkiye'de eylül ayında en az 145 işçi, yılın ilk dokuz ayındaysa en az 1320 işçi hayatını kaybetti.

Rapora göre en çok ölüm 41 kişiyle tarım iş kolunda gerçekleşirken, inşaat sektöründe 30, belediye hizmetlerinde ise 12 kişi hayatını kaybetti. En çok ölüm 17 kişiyle İstanbul'da gerçekleşirken bu ili, İzmir (8) ve Bursa (7) takip etti. Geçen seneye oranla inşaat iş kolunda yaşanan işçi ölümlerinin düşüş gösterdiği belirtilirken, bunun sebebinin alınan güvenlik önlemleri değil, krizle birlikte daralan sektör gösterildi.

Hayatını kaybeden 145 kişinin 122’sini ücretli işçi ve memur oluştururken, 23’ünü kendi nam ve hesabına çalışan çiftçi ve esnaf oluşturdu. Ölenlerin 11'ini kadın,134’ünü erkek çalışanlar oluştururken, dördü 14 yaş altında olmak üzere altı çocuk işçi can verdi. Ölenler arasında 9 mülteci ve göçmen de bulunuyor.

görsel

En fazla ölüm nedenleri sırasıyla trafik/servis kazası, yüksekten düşme, ezilme/göçük, kalp krizi ve elektrik çarpması olarak gösterilirken bu listede ilk üç sıranın değişmediğinin altı çizildi. Bunun yanında Türkiye'de her on işçiden birinin elektrik çarpması sonucu öldüğü ancak bununla ilgili önlem alınmadığı kaydedildi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.