Yörsan Gıda konkordato istedi

Yörsan Gıda konkordato istedi

Süt ve süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Yörsan Gıda, konkordato başvurusunda bulundu.

Süt ve süt ürünleri sektöründe 50 yıldan fazladır faaliyet gösteren Yörsan Gıda, Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesine konkordato başvurusunda bulundu.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, yapılan başvuruda şirketin mali olarak zor durumda olduğu belirtildi. Dava dilekçesine göre ekonominin içinde bulunduğu sıkıntılar şirketin mali yapısını olumsuz yönde etkiledi. 

Konuya yakın bir kaynak, zincir marketlere satılan ürünlerin kâr marjındaki düşüş, akaryakıt nedeni ile artan lojistik giderleri ve kredi maliyetlerindeki yükselişin, şirketin mali dengesini bozduğunu kaydetti. Konkordato talep eden Yörsan Gıda’ya yönelik bazı alacaklıların ise icra takibine geçtiği öğrenildi.

İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı en büyük 500 sanayi kuruluşu listesine de giren Yörsan’ın temeli 1964 yılında Yörükler Gıda Limited Şirketi olarak atıldı. 1984 yılında Türkiye’nin ilk beyaz peynir fabrikasını kuran Yörsan 4 yıl önce özel sermaye fonu Dubai merkezli Abraaj Group’a satılmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.