YPG: ABD'ye ilettik, Türkiye Rakka operasyonunda olmamalı

YPG: ABD'ye ilettik, Türkiye Rakka operasyonunda olmamalı

Çoğunluğunu YPG mensuplarının oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri Sözcüsü Talal Sülo, operasyonda Türkiye'yi istemediklerini ifade etti.

Reuters haber ajansına konuşan Sülo "Türk tarafı bir işgal gücüdür ve daha fazla Suriye toprağı işgal etmesine izin verilemez” sözlerini kullandı. Talal Sülo, Suriye Demokratik Güçleri olarak bu mesajı ABD Senatörü John McCain ve Suriye'deki ABD'li askeri yetkililere geçen ay yaptıkları toplantıda ilettiklerini belirtti.

Talal Sülo Suriye Demokratik Güçleri'nin Rakka'nın dış mahallelerine ulaşmasının kente giden anayolun kesilmesinden sonra birkaç haftalık bir iş olacağını ifade etti. SDG Sözcüsü "Birkaç hafta içinde kentin kuşatılacağını ümit ediyoruz" dedi.

Öte yandan ABD Rakka operasyonuna katılmak üzere bir topçu birliğini Suriye'ye gönderdi. Suriye'deki koalisyon güçlerinin sözcüsü ABD Ordusu Hava Albayı John Dorrian bölgeye gönderilen ek Amerikan güçlerinin "Suriye Demokratik Güçleri ve Suriye Arap Koalisyonu ile birlikte hareket edeceğini ve ön cephede yer almayacağını" söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Suriye'de YPG'ye yönelik desteğin süreceği ve YPG ile PKK arasında bağ olduğuna inanılmadığı mesajı verilmişti.

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.