YPG lideri Mazlum Kobani: Türkiye'de iktidar değişiminin bize katkısı olur

YPG lideri Mazlum Kobani: Türkiye'de iktidar değişiminin bize katkısı olur

PKK'nın Suriye yapılanması YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu SDG'nin lideri Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin açıklamalarda bulundu.

PKK'nın Suriye kolu YPG'nin önde gelen isimlerinden olan Şahin, Al Monitor'den Amberin Zaman ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Zaman ile gerçekleştirdiği görüşmede Şahin, bölgede son duruma ve Türkiye'deki siyasi sürece yönelik ifadeler kullandı.

Türkiye'nin bölgede operasyon düzenlemesi için ABD ve Rusya'nın onayına ihtiyaç duyduğunu ve şu an için böyle bir onayın olmadığını savunan Şahin, "ABD'nin kendilerine bölgede bir operasyon olmayacağına dair güvence verdiğini" söyledi.

CHP'nin tezkere tutumu

CHP'nin mecliste oylanan Suriye ve Irak tezkerelerine "hayır oyu vermesini de değerlendiren Şahin şunları söyledi:

"Her halükârda iyi bir sinyal ve önemli bir adım. Ve CHP böyle bir şey yapıyorsa bu da Türkiye içerisindeki dengelerin değiştiğine işaret ediyor. Bu da umut verici."

Şahin aynı zamanda "CHP’den bir heyet davet etmek ister misiniz?" sorusuna da, "Olabilir. Bence olumlu da olabilir." şeklinde yanıt verdi.

"Türkiye'de iktidar değişikliğinin katkısı olur"

Şahin aynı zamanda Beşar Esed'in devrilmesi gibi bir meselelerinin de olmadığını şu sözlerle belirtti: "Bizim için Esad’ın kalması gitmesi o kadar önemli değil. Başkaları için olabilir. Bizim için önemli olan Suriye’nin bütünü ve bizim alanlarımız için bir çözümün bulunmasıdır. Eğer bu çözüm Esad ile olacaksa olsun. Biz buna karşı değiliz ve son 10 yıldır bu tutumu benimsedik."

YPG liderlerinden Şahin, Türkiye'deki olası bir iktidar değişikliğinin de kendilerine olumlu yansıyacağını kaydetti.

Şahin, "Suriye halkları, yönetimi ve uluslararası güçler bir mutabakata varırsa Türkiye çekilmek zorunda kalır. Türkiye’de Erdoğan iktidarı değişirse eğer bunun da mutlak katkısı olur." şeklinde konuştu.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.