YPG, rejimin Afrin'e gireceği iddiasını yalanladı

YPG, rejimin Afrin'e gireceği iddiasını yalanladı

YPG Afrin Komutanı Rojhat Roj, Afrin için herhangi bir güçten yardım almadıklarını ileri sürdü.

TSK'nın Afrin'e yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı' 28. Gününe girerken, Suriye rejiminin Afrin'e gireceği iddia ediliyor. Sputnik'e konuşan YPG Afrin Komutanı Rojhat Roj, Suriye rejiminin Afrin'e gireceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, Afrin için şimdiye kadar herhangi bir güçten yardım almadıklarını söyledi.


Edinilen bilgilere göre Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı' 28. Gününe girerken, TSK'ya bağlı savaş Uçakları Afrin kırsalındaki YPG mevzilerini havadan, Fırtına obüsleri ve tanklar ise karadan bombalıyor. Karadan da ilerleyen TSK ve desteklediği ÖSO güçleri ise Cinderes bölgesi kırsalındaki YPG'nin elindeki köyleri almak için operasyon başlattı.

Roj, şunları söyledi:


"Bu iddialar doğru değildir. Rejimin Afrin'e gireceği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Bu konuyla ilgili bizle rejim arasında herhangi bir anlaşmamız ve görüşmemiz dahi olmamıştır. Afrin'in savunulması için Şimdiye kadar hiçbir güçten bize silah ve başka yardımlar gelmedi. Afrin halkı 8 gündür kendi imkanlarıyla direniyor. Sonuna kadar direneceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.