YPG'den 'Bağdadi operasyonu' açıklaması: ABD ile tarihi bir operasyon gerçekleştirdik

YPG'den 'Bağdadi operasyonu' açıklaması: ABD ile tarihi bir operasyon gerçekleştirdik

IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’nin ABD özel kuvvetleri tarafından Suriye’de öldürüldüğü öne sürülürken, YPG Komutanı Mazlum Kobani 'ABD ile ortak istihbarat çalışması sonucu tarihi bir operasyon' yaptıklarını iddia etti.

YPG Komutanı Mazlum Kobani (Şahin Cilo), Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “ABD ile ortak istihbarat çalışması sonucunda başarılı tarihi bir operasyon yaptık” ifadelerini kullandı.

ABD medyası, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’nin, ABD Başkanı Donald Trump’ın, “Az önce çok büyük bir şey oldu” mesajını paylaşmasından saatler önce ABD kuvvetleri tarafından Suriye’de öldürüldüğünü iddia etti.

CNN ve ABC kanallarının üst düzey ABD’li yetkililere dayandırarak verdiği haberine göre Ebubekir Bağdadi, ABD’nin Suriye'nin İdlib bölgesine düzenlediği hava saldırılarında büyük olasılıkla öldürüldü.

CNN, ABD ordusunun Bağdadi’nin ölümünü resmi olarak onaylamadan önce DNA testi yaptığını bildirdi.

ABC ise birkaç hükümet kaynağından edindiği bilgiler kapsamında, Bağdadi’nin ABD özel kuvvetlerine yakalanmamak için yeleğindeki bombaları patlatarak intihar etmiş olabileceğini öne sürdü.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) konuya ilişkin yorum yapmaktan kaçındı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.