YPG'li İngiliz tahliye edildi

YPG'li İngiliz tahliye edildi

Terör örgütü üyesi olmakla suçlanan İngiliz vatandaşı eski asker Joseph Andrew Robinson, davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

PKK'nın Suriye kolu YPG saflarında savaşmakla suçlanan İngiliz vatandaşı eski asker Joseph Andrew Robinson, davasının ilk duruşmasında tahliye edildi.

Joe Robinson, Temmuz ayında Didim’de tatil yaparken PKK/YPG birlikte savaştığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Robinson’un 5 ila 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

Avukat Mehmet Baykara, Aydın’daki mahkemenin Joe Robinson’u adli kontrol şartıyla serbest bıraktığını belirtti. Dava da 12 Mart’a ertelendi.

Kız arkadaşı da serbest

Terör örgütü propagandası yapmakla suçlanan Robinson’un kız arkadaşı Bulgar vatandaşı Mira Yashai Abdülselamoğlu ise daha önce kefaletle serbest bırakılmıştı.

Robinson savunmasında PKK/PYD ile birlikte savaştığı iddialarını reddetti ve Suriye’ye tıbbi yardım yapmak amacıyla gittiğini öne sürdü.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.