YPG'nin siyasi kolu SDK: Suriye için rejimle yol haritası hazırlayacağız

YPG'nin siyasi kolu SDK: Suriye için rejimle yol haritası hazırlayacağız

PKK'nun Suriye kolu YPG'nin siyasi yapılanması SDK, yedi yıldır savaşın sürdüğü Suriye için Şam yönetimi ile yol haritası hazırlayacaklarını duyurdu.

Suriye'de devam eden iç savaşta yer alan PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin omurgasını oluşturduğu "Suriye Demokratik Güçleri"nin (SDG) siyasi kolu olan "Suriye Demokratik Konseyi" (SDK) ülkedeki çatışmaların sona ermesi için Şam hükümeti ile müzakerelerin geliştirileceğini duyurdu.

Karara ilişkin ayrıntıları, SDK açıkladı. Görüşmelerin tarafların kuracağı komiteler aracılığıyla yürütüleceği belirtildi. Açıklamada komitelerin, "demokratik ve yerinden yönetimli bir Suriye için yol haritası" hazırlayacağı kaydedildi.

Konuyla ilgili Suriye hükümeti tarafından henüz bir bilgilendirme yapılmadı.

YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu "Suriye Demokratik Güçleri"nin siyasi kanadını temsil eden bir grup, Esed rejiminin davetiyle Şam'da Cuma günü temaslarda bulunmaya başlamıştı.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, SDG Suriye topraklarının yüzde 27'sinden fazlasını kontrol ediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.