YPG/PKK komutanı Kobani: Türkiye Kuzey Suriye'ye saldırıya başlarsa savaş 600 kilometreye yayılır

YPG/PKK komutanı Kobani: Türkiye Kuzey Suriye'ye saldırıya başlarsa savaş 600 kilometreye yayılır

Türkiye-Suriye sınırı yeniden hareketli. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) birkaç gündür Suruç ve Akçakale'ye askeri yığınak yapıyor.

Türkiye'nin ABD destekli YPG/PKK kontrolündeki Kuzey Suriye'ye yönelik askeri harekat hazırlıkları devam ederken, aralarında PKK'nın Suriye yapılanması YPG güçlerinin de bulunduğu "Suriye Demokratik Güçleri" (SDG) komutanı Ferhat Abdi Şahin (Mazlum Kobani) Türkiye'nin bu hazırlıklarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Fehim Taştekin, Hayko Bağdat ve Ergün Babahan gibi isimlere konuşan YPG/PKK komutanı Ferhat Abdi Şahin, Türkiye'nin olası operasyonu durumunda tüm güçlerini Suriye'nin kuzeyine çekeceklerini ifade etti.

Mazlum Kobani ismiyle tanınan Ferhat Abdi Şahin, Türkiye'nin operasyonuna dair şu ifadeleri kullandı:

"Aylarca hatta yıllarca süren bir savaş olacaktır"

"Fırat'ın doğusu ile Afrin birbirine benzemez. Yerden göğe kadar fark var. Uluslararası faktörler bir kenara Türk ordusu ile baş başa kalsak bile durum farklıdır. Aylarca hatta yıllarca süren bir savaş olacaktır. Burası geniş bir alan. Afrin'de stratejik bir karar aldık ve savaşı sadece Afrin'le sınırlı tutmak istedik. Fakat burada öyle olmayacak. Türk ordusu herhangi bir yere saldırırsa bu topyekün bir savaşa dönüşecek." 

"Savaş 600 kilometrelik sınır hattına yayılır"

"Türk Ordusu herhangi bir yere saldırırsa topyekûn savaş olur. Savaş Türkiye ile 600 kilometrelik sınırımıza yayılır. Bu kararımızdır"

"Biz de yığınak yapıyoruz"

"Türkiye önümüzdeki 2 hafta ciddi bir baskı yapacak, kışkırtacak. Fakat (müdahale gibi) bir hata yapacağını zannetmiyorum. Şu anda yığınak yapıyor, biz de yapıyoruz. Bu gerilim içinde birileri hata yaparsa bu kıvılcım ateşe dönüşebilir, böyle bir tehlike var. Onun için Amerikalılar provakasyonla kontrol dışı bir savaşın önünü almak için diplomatik çalışmalar yürütüyor."

"İkinci büyük bir savaş istemiyoruz"

"Erdoğan Aralık'ta çıkıp 3 gün sonra operasyona başlayacaklarına dair ciddi bir açıklama yaptı. Biz savaş olacağını bekliyorduk. 'Türkiye'ye karşı tehlike var, bu beka sorunudur' diyor. Biz de 'Erdoğan ne istiyor?' diye sorduk. 'Paylaşamayacağımız ne var?' Görüşme konusunda inisiyatifi biz başlattık. Müttefiklerimizden 'Ne istiyorlar?' diye sormasını ben istedim. 7 yıldır savaştayız, ikinci bir büyük savaş istemiyoruz."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum