"YPG'ye silah verilmesi çok tehlikeli"

"YPG'ye silah verilmesi çok tehlikeli"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD'nin YPG'ye silah verme kararını eleştirdi.

ABD Suriye’de çoğunluğunu YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne silah yardımı teslimatına başladı. Son 24 saatte YPG güçlerine ilk silah teslimatının ulaştığı bildirildi.

ABD Başkanı Donald Trump, Mayıs ayı başında Rakka operasyonu öncesi YPG’ye silah yardımı yapılmasını onaylamıştı.

YPG’ye silah verilmesinin ‘çok tehlikeli’ olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Terör örgütüne verilen bu silahlar sadece Türkiye’ye karşı değil tüm insanlığa karşı kullanılabilir. YPG’nin bugün gittiği yerlerde, kendi ideolojisine aykırı olan herkesi sürgüne gönderdiğini biliyoruz. Suriye’nin toprak bütünlüğü ve birliği için bu adımlar son derece tehlikelidir. Suriye’de istikrar için bu adımlardan dönülmeli.” uyarısında bulundu.

YPG’ye gönderilecek silahlar arasında ağır makinalı tüfekler ve zırhlı araçlar olduğu belirtiliyor.

Washington’un bu kararı Türkiye’de hükümetin tepkisini çekmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan 16 Mayıs’ta Donald Trump ile Beyaz Saray’da yaptığı görüşmede konuyu gündeme getirdi.

Öte yandan ABD’nin IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk Rakka’ya yönelik operasyonun çok yakında başlayacağını dile getirdi. ABD’li yetkililer Rakka’nın IŞİD’ten temizlenmesi için YPG'nin silahlandırılmasının önemli olduğunu belirtiyor.

Kaynak: Euro News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.