YSK Erdoğan'ın adaylığına ilişkin kararını açıkladı

YSK Erdoğan'ın adaylığına ilişkin kararını açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olması konusunu karara bağladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) cumhurbaşkanı adaylarına yönelik itirazları karara bağladı.

YSK Başkanı Ahmet Yener açıklamasında şunları söyledi:

"Kurumumuza yapılan değerlendirme sonucunda oy çokluğuyla Millet Partisi'nin Millet İttifakı'nın isminin kullanılması talebinin reddine karar verilmiştir. Millet İttifakı ismi 2023 seçimlerinde kullanılabilecektir. Saat 17.00 itibariyle itirazlar değerlendirilmiştir.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Muharrem İnce'nin Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olamayacakları yönünde itirazlar yapılmıştır. Kurumumuz itirazları değerlendirmiş ve her 3 aday yönünden adaylıklarına yönelik itirazların reddine karar vermiştir."

Ne olmuştu?

Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına İyi Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Memleket Partisi itiraz etti. YSK'ya itiraz dilekçelerini veren partiler, Erdoğan'ın iki dönem cumhurbaşkanlığı yaptığını ileri sürerek, aday olmasının anayasaya aykırı olduğunu iddia etti.

Dilekçelerde, "28 Mart 2023 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan geçici aday listesinde yer alan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı geçici adayları listesinden çıkarılması" talep edildi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.