Yunanistan'a Kaçan 8 Asker Savcı Karşısında

Yunanistan'a Kaçan 8 Asker Savcı Karşısında

Türkiye'deki darbe girişiminden sonra helikopterle Yunanistan'ın Dedeağaç kentine kaçmışlardı.

Yunanistan'ın Dedeağaç kentine bir Türk askeri helikopteri indi. Helikopterdeki sekiz kişi, Yunan polisi tarafından gözaltına alındı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Helikopterle Yunanistan'a kaçan sekiz hain askerin derhal teslim edilmesini istedik" dedi. Helikopter, TSK personeli tarafından teslim alındı.

KAÇAN 8 ASKER YUNANİSTAN'DA SAVCI KARŞISINA ÇIKARILDI

TSK personeli, helikopter ile Dedeağaç Havalimanı'ndan Türkiye'ye hareket etti. Yunanistan'a kaçan sekiz asker, 'Ülkeye kaçak girmek' ve 'İki ülke arasındaki dostluğu tehlikeye sokmak' suçundan Yunan savcısı karşısına çıkarıldı.

"KOMUTANLARIMIZIN EMİRLERİNE İTTAT ETTİK"

Helikopter ile Yunanistan'a kaçan askerler ifadelerinde, "Biz birşey bilmiyorduk; komutanlarımızın emirlerine itaat ettik" dedi.

komutanlarimizin-emirlerine-ittat-ettik,h6OId7cwl0eSLAaStuBAJw

Darbe girişimi sonrası helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 Türk askeri, rütbelerini sökerek siyasi sığınma talebinde bulunmuştu.

Yunan polisi tarafından gözaltına alınan askerler bu sabah saat 9.30'da savunmalarını üstlenen kadın avukat Vasiliki Marinaki eşliğinde savcılığa sevkedildi.

NE OLMUŞTU?

Çavuşoğlu akşam saatlerinde attığı tweet'te ise "Telefonda konuştuğum Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Koçias, kaçan 8 hainin en kısa sürede Türkiye'ye iade edileceğini söyledi" dedi.

Reuters'ın haberine göre, Yunan polisi tarafından tutuklanan sekiz kişi, Yunanistan'a siyasi sığınma talebinde bulundu.

Hürriyet'in edindiği bilgilere göre, Dedeağaç havaalanına inen Türk helikopteri, daha önce arama kurtarma çalışmalarında kullanılıyordu. Yunan devlet televizyonu ERT, Kara Şahin tipi helikopterdeki sekiz askerin, Türkiye'deki askeri darbe girişiminde rol oynamış olabileceğini belirtti.

Atina Haber Ajansı'na göre, tamamı askeri personel olan sekiz kişi arasında üç binbaşı, üç yüzbaşı ve iki başçavuş bulunuyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Helikopterle Yunanistan'a kaçan sekiz hain askerin derhal teslim edilmesini istedik" diye tweet attı.

Kılıçdaroğlu: Keşke Türkiye böyle bir travmayı yaşamasaydı

S.O.S VERİP İNDİLER

Yunan basını, helikopterin yerel saatle 11.45'te SOS sinyali verdiğini, 11.51'de de Dedeağaç havaalanına indiğini bildirdi.

Yunanistan ve Türk Dışişleri Bakanlıklarının görüşmelerinin ardından saat 23.00 sıralarında Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan bir helikopter Dedeağaç Havaalanı'na geldi. İade işlemlerinin ardından Sikorsky tipi helikopter, TSK personelinin de Türkiye'ye götürülmek üzere yola çıktı. 

YUNANİSTAN: SUÇLAMALAR GÖZ ÖNÜNDE TUTULACAK

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Olga Gerovasili, Dedeağaç şehrine iniş yapan Türk askeri helikopterindeki kişilere ilişkin, "Ülkelerindeki anayasal düzene ve demokrasiye karşı darbe girişimini içeren suçlamalar göz önünde tutulacak" dedi.

Gerovasili, Yunan devlet televizyonu ERT'ye yaptığı açıklamada, ilgili makamların Türk yetkilileriyle helikopterin iadesi için temasa geçtiğini bildirdi.

Türk helikopterinin motor arızası nedeniyle acil iniş yapma talebinde bulunduğunu anlatan Gerovasili, "Genelkurmay Başkanlığı, Başbakan (Aleksis) Çipras ve Savunma Bakanı (Panos) Kammenos ile temasa geçti. Çipras, talebin kabul edilmesi talimatını verdi ve Türk helikopterine iki Yunan savaş uçağı tarafından refakat edildi" ifadelerini kullandı.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.