Yusuf Kaplan: Toplum İslam'ı hızla terk ediyor

Yusuf Kaplan: Toplum İslam'ı hızla terk ediyor

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, bugün yayınlanan yazısında İslam'ın hızla terkedilmekte olduğunu söyledi.

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, bugün yayınlanan yazısında İslam'ın hızla terkedilmekte olduğunu söyledi.

Yazısına İBB'nin yaptığı Şeb-i Arus törenini eleştirmekle başlayan Kaplan, şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği bir “çakma Mevlevî âyini”nde Kur’ân’dan ayetleri ve ezanı Türkçe okuttu, semâ âyininin orjinal Farsça dilini de sildi süpürdü, çöpe attı. Nedir bu? Cinayettir, tecavüzdür, skandaldır!"

Yazının devamında ise Kaplan İslam'ın toplumdan uzaklaştırılması konusu üzerine eğildi.

"İslam hayatın her alanına müdahele eder"

İslam'ın hayatın her alanında etkin olması gerektiğini belirten Kaplan, şöyle yazdı:

"Türkiye’nin laik kesimleri şunu iyi bilmeliler: İslâm, hayatın her alanına müdahale eder. Bir dünya tasavvuru, bir sanat, düşünce, estetik, iktisat, ahlâk tasavvuru olarak İslâm hayatın her alanında görünür olduğu zaman, bir yer İslâm yurdu, orada yaşayanlar da Müslüman olarak adlandırılır.

İslâm’ı hayatın her alanında görünür kılma girişimlerini, ilkel bir mantıkla “İslâm’ı siyasete alet ediyor bunlar!” diye yaftalamak bilmeden yapılıyorsa ahmaklıktır, bilerek yapılıyorsa, İslâm’ın bu toplumun hayatından uzaklaştırma savaşının bir başka adıdır."

"İslam'ın protestanlaştırılması"

İslam'ın hayattan uzaklaştırılmasını, ruhunun yok edilmesi olarak tanımlayan Kaplan düşüncelerini şu sözlere dile getirdi:

"İslâm’ı görünür alandan uzaklaştırırsanız, İslâm’ı hayattan uzaklaştırıp bireysel bir inanç meselesine indirgersiniz. Ki bu, İslâm’ın protestanlaştırılması, ruhunun yok edilmesi, hayattan uzaklaştırılması ve tıpkı Hıristiyanlık gibi canlı cenaze olarak varlığını sürdürmesi sonucunu doğuracak tehlikeli bir girişimdir. İslâm’ın bireysel bir inanç meselesine indirgenmesi, İslâm’ın ölüm fermanının verilmesi demektir. 

Çok ürpertici gelebilir ama açıkça gördüğüm şey, toplumda deizmin çığ gibi yayıldığı, insanların İslâm’ı, İslâmî duyarlıkları hızla terkettikleri yakıcı gerçeğidir.

Uyarıyorum: Böyle giderse, fazla değil 10 sene içinde, İslâm protestanlaştırılır, Müslüman insanların hayatlarından da hızla çekilir, camiler, vakit namazlarında bomboş kalır ya da sadece ölümünü bekleyen ihtiyarların son gidecekleri yere, ölüm mekânına dönüşür ve sadece “cuma âyinleri” yapılan kiliselerin derekesine düşebilir!"

Daha önce yazdığı yazıda Kaplan, "İslami kesimi rahatsız edecek hadiseler üzerinden Erdoğan'ı devirmeye çalışacaklar" ifadesiyle gündeme gelmişti.

tlgrm.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.