Yüzde 70 engelli 'yardım gönüllüsü' Yusuf Akkuş tutuklandı

Yüzde 70 engelli 'yardım gönüllüsü' Yusuf Akkuş tutuklandı

İnsani yardım çalışmaları sebebiyle Suriye'de bulunduğu sırada yaralandığı belirtilen ve yüzde 70 oranında engelli raporu bulunan Yusuf Akkuş tutuklanarak cezaevine gönderildi.

3 yıl önce insani yardım çalışmaları yürütmek amacıyla Suriye'ye gittiği belirtilen ve yaşadığı yaralanma sonucu kişisel hiçbir ihtiyacını göremeyecek durumda olan Yusuf Akkuş'un tutuklanarak Malatya E tipi cezaevine gönderildiği bildirildi.

Sosyal medya üzerinden kampanya başlatan Yusuf Akkuş'un abisi, kardeşinin cezasının temyize kapalı olarak onaylandığını ifade etti. 

Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Akkuş'un abisi, kardeşinin akli melekelerinin yerinde olmadığını ve sürekli olarak bakıma muhtaç olduğunu ifade ediyor. 

Akkuş'un abisi açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Suriye’de bulunması sebebiyle açılan mahkemede hapis cezası çıktı, istinaf mahkemesinden gelen karar tebligatının elimize ulaşmamasından dolayı itiraz edip temyiz isteminde bulunamadık. İstemde bulunamadığımız için diğer sanıklar temyize dosyayı göndermesine rağmen, kardeşim Yusuf Akkuş’un cezası temyize kapalı olarak onaylanıp cezaevine konuldu.

Kardeşim Yusuf Akkuş şu an % 70 hayatı boyunca engelli raporu bulunuyor, ayrıca akli melekelerini kullanamıyor, çocuk gibi daima bakıma muhtaç durumda. Evde annesinin gözetimi altında idi, evden sadece hastane için çıkarıyorduk.

Yusuf Akkuş’a başkası yemek yedirmez ise yiyemez, içemez ve başkası yıkmaz ise yıkanamaz bir durumda. Sürekli enfeksiyon kapmakta ve ateşi çıkmaktadır. 10 gün önce kolundan ameliyat olmuştur ve kolu hala iyileşmedi. Şu an Malatya E Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Akli melekelerini kullanamayan, 5 dakika öncesini unutup ne yapması gerektiğini bilmeyen yüzde 70 özürlü Yusuf Akkuş’un Malatya Cezaevinde tutulması, ölüme terk edilmesidir."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.