Zekeriya Yapıcıoğlu kimdir?

Zekeriya Yapıcıoğlu kimdir?

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu kimdir?

1966 yılında Batman’da dünya gelen Yapıcıoğlu, 3 dönem HÜDA PAR Genel Başkanlığı yaptı. Halen partisinin genel başkanlığını yürütüyor.

Zekeriya Yapıcıoğlu kimdir?

1966 yılında Batman'da doğan Yapıcıoğlu, ilk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Zekeriya Yapıcıoğlu, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1990-2012 yılları arasında avukatlık yapan Yapıcıoğlu, HÜDA PAR’ın kurucuları arasında yerini aldı.

Yapıcıoğlu, 30 Haziran 2013'te Ankara'da yapılan 1. Olağan Büyük Kongre'de genel başkanlığa seçildi. Haziran 2015 seçimlerine Diyarbakır'dan bağımsız aday olarak giren Yapıcıoğlu, daha sonra HÜDA PAR’ın 15 Mayıs 2016 tarihinde yaptığı 2’nci Olağan Kongresi’nde tekrar genel başkanlığa seçildi.

HÜDA PAR'ın 4’üncü Olağan Büyük Kongresi’nde tekrar genel başkan seçilen Yapıcıoğlu, evli ve beş çocuk babasıdır.
Yapıcıoğlu iyi derecede Kürtçe, Arapça ve İngilizce bilmektedir.

Zekeriya Yapıcıoğlu, 14 Mayıs 2023'te gerçekleştirilecek 28. Dönem Milletvekili seçimlerine AK Parti listelerinden giriyor.

Yapıcıoğlu, AK Parti listelerinden İstanbul 3. Bölge 4. Sırada yer alıyor.

Kaynak: İLKHA

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum