Zelenskiy: Gerekirse savaşarak Rusya'yı Donbas'tan çıkaracağız

Zelenskiy: Gerekirse savaşarak Rusya'yı Donbas'tan çıkaracağız

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy gerekirse savaşarak Rusya'yı Ukrayna'nın Donbas bölgesinden çıkaracaklarını ifade etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Donbas Bölgesi'ni mutlaka Rus işgalinden kurtaracaklarını ve Rusya'nın bölgeyi ilhakını asla kabullenmeyeceklerini ifade etti. 

Zelenskiy, Dom televizyonuna verdiği röportajda, Donbas'taki krizini değerlendirdi. Rusya destekli milislerin kontrolünde bulunan ve fiilen Rusya tarafından yönetilen Donetsk ve Luhansk merkezli Donbas bölgesinin Birleşmiş Milletler'in tanıdığı Ukrayna dahilinde olduğunu hatırlatan Zelenskiy, uluslararası hukuk gereği bölgenin Ukrayna kontrolüne dönmesi için Rusya'ya baskı yapılması gerektiğini belirtti.

"Gerekirse savaşırız"

Zelenskiy, gelecekte gerekirse savaşla Rusya'yı Donbass'tan çıkaracaklarını açıkladı.

Donbas bölgesinde yaşayan Rusya yanlılarına da seslenen Zelenskiy, "Rusya'yı seviyorsanız ve hayatınız boyunca yaşadığınız Ukrayna toprağını Rusya olarak görüyorsanız çocuklarınız ve torunlarınız için gitmeli ve kendinize Rusya'da yer aramalısınız. Kendinizi Ukraynalı, Donbas'ın da Ukrayna toprağı olduğunu hissediyorsanız, Ukrayna bayrağına ve diline saygı duyuyorsanız, bekleyin. Donbas işgalden kurtulacak." ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın en önemli ekonomi ve sanayi bölgesi sayılan, Donetsk ve Luhansk illerinden oluşan Donbas bölgesinin büyük bir kısmı 2014'te kanlı bir savaşla Rusya'nın bölgede desteklediği milislerin kontrolüne geçmişti.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.