Zelenskiy: Rus ilerleyişi durduruldu

Zelenskiy: Rus ilerleyişi durduruldu

Zelenskiy Fransız yayın kuruluşu BFM TV'ye verdiği demeçte "Rus ilerleyişi durduruldu" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy Pazartesi günü yaptığı açıklamada Rusya'nın Ukrayna'daki ilerleyişinin "durdurulduğunu" ve askerleri için durumun son aylara kıyasla "çok daha iyi" olduğunu söyledi.

Zelenskiy Fransız yayın kuruluşu BFM TV'ye verdiği demeçte "Rus ilerleyişi durduruldu" dedi.

"Komutanlığımız, ordumuz Ukrayna'nın doğusundaki Rus ilerleyişini durdurdu"

Kiev son aylarda cephe hattında artan bir baskıyla karşı karşıya kaldı ve en büyük müttefiki Washington'un Batı yardımını geciktirmesi nedeniyle Moskova'ya karşı toprak kaybetti.

Zelenskiy Pazartesi günü şunları söyledi: "Size şu yeni bilgiyi verebilirim, durum şu anda geçtiğimiz üç aydan çok daha iyi."

Ukraynalı lider ayrıca Ukrayna'nın "1.000 kilometreden fazla" tahkimat inşa etme sürecinde olduğunu söyledi.

"Tahkimattan söz ederken devam eden bir süreçten bahsediyoruz" dedi. "Birkaç kilometre ya da yüzlerce kilometreden değil, 1.000 kilometreden fazla uzunlukta bir çalışmadan bahsediyoruz" dedi.

"Bu çok karmaşık bir görev. Sağlam ve iklim koşullarındaki değişikliklere dayanıklı olmalı (...) ama aynı zamanda bu savunma hatlarına karşı kullanılacak her türlü askeri donanıma da dayanıklı olmalı."

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.