Zelenskiy: Yaptırımlar için Rusya'nın bize saldırmasını beklemeyin

Zelenskiy: Yaptırımlar için Rusya'nın bize saldırmasını beklemeyin

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Avrupa Birliği'nin Rusya'nın Ukrayna'ya muhtemel saldırısını beklemeden yaptırım uygulaması gerektiğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Brüksel'de düzenlenen AB-Doğu Ortaklığı Zirvesi sonrasında açıklamalarda bulundu.

Gerilimi azaltmak için Rusya ile müzakerelere başlamaya hazır olduğunu söyleyen Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ise şu ana kadar masaya oturma taraftarı olmadığını ifade etti.

Zelenskiy, "Bizim için yaptırımların çatışmanın çıkmasından sonra değil, öncesinde uygulanması önemlidir. Çünkü yaptırımlar çatışma olduktan sonra uygulanırsa bu temelde onları anlamsız hale getirir. Yaptırımların ancak silahlı çatışmadan önce uygulanması halinde olası bir tırmanışı önleme mekanizması haline geleceğini anlıyoruz" dedi.

Rusya'nın uzun süredir Ukrayna sınırına yönelik askeri sevkiyatlarını artırmış olması Avrupa Birliği tarafından da endişeyle karşılanıyor.

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.