"Zenginler kazandıklarının yüzde 99'unu bağışlarsa eşitlik sağlanır"

"Zenginler kazandıklarının yüzde 99'unu bağışlarsa eşitlik sağlanır"

Salgın döneminde zenginlerin daha zenginleşmesini, fakirlerin daha fakirleşmesini eleştiren Oxfam, adaletin sağlanması için zenginlerin salgın dönemde kazandıklarının %99'unu bağışlaması çağrısında bulundu.

İngiliz yardım kuruluşları federasyonu Oxfam zenginlerin koronavirüs salgınının başından bu yana kazandıkları gelirlerin %99'unu fakirlere bağışlamasını önderdi.

Oxfam salgının başından bu yana zenginlerin daha zenginleştiğini, fakirlerin ise daha fakirleştiğini belirterek adaletin sağlanması için bir seferlik olsun böyle bir toplu bağışın gerçekleşmesi gerektiğini  belirtti.

Oxfam Federasyonu'nda üye Eşitsizlikle Mücadele, Politik Çalışmalar Enstitüsü'nün yayınladığı rapora göre tüm dünyada 2700'ün üzerinde dolar milyarderi bulunuyor. Raporda bu dolar milyarderlerinin koronavirüs salgınının başından bu yana sermaye ve gelirlerini oldukça artırdığı ama dünya çapında toplumun fakir kesimlerinin daha da fakirleştiği yer alıyor.

Bu nedenle Oxfam dolar milyarderleri başta olmak üzere tüm ileri derecede zenginlere salgın döneminde elde ettikleri gelirlerin %99'unu fakirlere bağışlamasının adalete ve eşitsizlikle mücadeleye uygun olacağını belirtiyor.

Oxfam'ın kalkınma uzmanı Tobias Hauschild, "Hükümetler bir avuç süper zenginin utanmazca zenginleşmesine destek verirken milyarlarca kişi geçim mücadelesi veriyor" eleştirisinde bulundu.

Oxfam Federasyonu'nda üye Eşitsizlikle Mücadele, Politik Çalışmalar Enstitüsü'nün yayınladığı raporda ve bu rapor üzerine Oxfam'ın yaptığı açıklamada özellikle Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un salgın döneminde servetinin  79,4 milyar dolardan 192,4 milyar dolara yükselmesi eleştirildi, Bezos'un bu dönemde artırdığı servetinin %99'unu bağışlaması istendi. Oxfam'ın Bezos'un bağışlamasını istediği miktar yaklaşık 112 milyar dolar.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.