Zeytin Dalı Harekatı | Afrin üç koldan kuşatıldı

Zeytin Dalı Harekatı | Afrin üç koldan kuşatıldı

Harekat kapsamında TSK ve ÖSO güçleri şehri üç koldan kuşatmaya aldı.

Afrin ilçe sınırlarına ulaşıp, önceki gün kente hâkim tepelere konuşlanan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri dün de ilerleyişlerini sürdürdü. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar son duruma ilişkin konuştu.

'Kentte panik havası var'

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre Ağar, “Afrin tepelerine ulaşan TSK ve ÖSO bugün (dün) kenti, kuzey, batı ve doğu olmak üzere üç koldan kuşatmış vaziyette. Güney, güneydoğu kesimi ise sivillerin çıkışı için açık bırakılmış durumda. Gelen bilgiler kentte panik havası olduğu yönünde. Terör örgütünden kurtulanlar kenti terk ediyor. Örgüt, sivilleri zorla alıkoyarak panik havasını ortadan kaldırmaya çalışıyor. Her an her şey olabilir” dedi.

TSK ve ÖSO dün Afrin bölgesindeki ilerleyişinde 13 köyü daha PYD/PKK'dan aldı. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekâtın başından bu yana Afrin’de 5’i belde merkezi, 148’i köy, 32’si kritik nokta olmak üzere toplam 185 bölgeyi kontrolüne aldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da harekâtın başından bu yana etkisiz hale getirilen PYD'li sayısını dün 3 bin 300 olarak, ele geçirilen alan miktarını da 950 kilometrekare olarak açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.