Zeytin Dalı Harekatı | Afrin'e Azez'den yeni cephe açılacak

Zeytin Dalı Harekatı | Afrin'e Azez'den yeni cephe açılacak

Afrin'de süren operasyonda Azez batısından yeni bir cephe açılacağı ifade ediliyor.

Zeytin Dalı operasyonunda, Racu ve Cinderes’in zayiatsız biçimde TSK’nın kontrolüne girmesi sonrası kent merkezine ilerleyiş sürüyor.

Mehmetçik, harekât öncesinde Afrin’in alınmasını sağlayacak operasyon planında haritada belirlenen 330 köy ve yerleşim biriminden yarısını ele geçirdi.

Geride kalan haftada, cephenin kuzey orta hattındaki Darmık bölgesinde çatışmalar yaşandı. Operasyon haritalarına göre bu bölgedeki ilerleme biraz zayıf kalmıştı. Ancak, Gülbaba’nın hemen karşısındaki bölgede Küçük Darmık Dağı’nın eteklerindeki 3 yerleşim biriminin İçişleri Bakanlığı’na bağlı Müşterek Görev Gücü (MGG) tarafından kontrol altına alınmasıyla bölge biraz daha genişledi ve güneye doğru ilerleme sağlanabildi.

Milliyet'ten Tolga Şardan'ın haberine göre bu aşamada, Afrin kent merkezinin kuşatılması amacıyla yeni bir cephenin açılması yönünde yeni planlamalar yapıldığını söylenebilir. TSK’nın Kilis’e gönderdiği yeni takviye kuvvetlerin yanı sıra, kuzey cephesinden çekilen KKK’na bağlı birliklerin kullanılacağı yeni cephenin öncelikle Azez tarafından açılması planlanıyor. Yeni cephe Afrin kent merkezine yönelik planlanan kuşatmayı daha da kolaylaştıracak.

Sınırın hemen girişindeki Burseya Dağı’nın ardından güney hattındaki Bafilon Dağı’nın geçen hafta TSK ve ÖSO’nun denetimine geçmesiyle oluşan “zirve hattı”, buradan açılması öngörülen cephenin güvenliğini sağlayacak. Zaten, cuma gecesi Kilis’ten güçlü bir TSK konvoyunun Azez bölgesine geçtiği bilgileri gündeme düştü.

Afrin'de harekatın yakın zamanda ivme kazanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.